Autoveilingen

Used cars for sale in the USA

Welkom op onze website voor gebruikte auto's, vrachtwagens, motorfietsen, campers, quads en andere gebruikte voertuigen.

In dit gedeelte van de website vindt u voertuiglijsten van Amerikaanse autoveilingen. Ons belangrijkste doel is om u te helpen zich te oriënteren op de prijzen van gebruikte auto's op Amerikaanse veilingen, en ook om zoveel mogelijk informatie te geven over de procedure van het kopen van de veiling. De veilingfaciliteiten zijn overal in de VS te vinden, praktisch in elke staat.

De grootste en bekendste zijn de drie grootste autoveilingen: Manheim, IAAI, Copart.

Manheim veiling biedt gebruikte voertuigen voor onderweg en niet-noodauto's. Bij IAAI verkopen ze auto's van verzekeringsmaatschappijen. Op de Copart-veiling verkopen ze auto's na ongevallen, beide met kleine schades en volledig kapot, alleen geschikt voor auto-onderdelen. In de regel heeft elke machine documenten, evenals een geschiedenis van bediening en technische inspecties.

Schone titel- en bergingsautos zijn hier te vinden binnen meer dan 200.000 items die worden tentoongesteld op veilingen en sloopwerven. Deze te koop aangeboden bergingsvoertuigen hebben details met:

- Foto's van hoge kwaliteit voor kopers die het gekozen voertuig willen bekijken,
- Informatie over het jaar, motor, kleur, kilometerstand en VIN-nummer, prijs en soort schade indien aanwezig.

Het is geen geheim dat een nieuwe auto direct na verkoop in prijs verliest ten opzichte van de prijs in de dealer. Dan daalt de prijs van een auto elk jaar met 5-10% per jaar en het is onmogelijk om deze aan een nieuwe autobezitter te verkopen tegen de prijs van een nieuwe, ondanks hoe de auto werd bediend. Als de auto na het ongeval, hoewel onbeduidend, tegen een goede prijs wordt verkocht, is dat over het algemeen moeilijk. Om deze reden kan het kopen van een gebruikte auto met geringe schade van een veiling voordelig zijn, zelfs ondanks de kosten van verzending over de oceaan en inklaring. Daarnaast zijn er zogenaamde "pass-through" -modellen, die bijzonder voordelig zijn om te kopen vanwege kleine douanebetalingen.

Graag tot ziens bij onze klanten!